Empelt, nou disc de Xaluq


Empelt és un recull de cants tradicionals arranjats junt a composicions pròpies del grup Xaluq, amb la intenció de reflectir en la seva música el seu passat històric, el pas dels àrabs per la seva terra i la fluctuació de tantes cultures heterogènies provinents d’altres terres, així com la influencia de la Mediterrània, una mar que conté l’essencia de cada un dels països que banya i retrona en ella sons de tambors, de mil i una històries, de pirates, llauradors, comerciants, guerres i mites. Aquest disc ha estat enregistrat als estudis Jara de Candeleda junt amb Eliseo Parra. Mesclat i masteritzat per Pau Romero (Beat Garden) a Barcelona, compta amb la col·laboració d’Eliseo Parra, Guillem Aguilar i Xavi Lozano. Editat per Mes de mil.

Amb els músics, Sandra Monfort (guit), Antoni Fort (sax i flautes), Cento Carbó (perc.), Carlos Cuenca (Perc.), Ismael Alcina (Baix) i Cristina López (veu), Xaluq viatjarà a terres valencianes per presentar el seu disc a llocs com: Espai Octubre (Vlc) 11 de Març, Teatre Raval de Gandia 12 de Març Festival Diania (Ontinyent) 25 de Març.