Tarquim presenta ‘ Mar Endins’


TARQUIM presenta el seu nou treball 'Mar Endins' amb les col.laboracions de Pep Gimeno "Botifarra", Efrén López Música, Josepa Blasco i Josep Aparicio "Apa".
TARQUIM és un projecte de nova creació que consisteix en un repertori propi de can- çons, on la música tradicional valenciana és una influència bàsica, a més del jazz i la música moderna. El grup, doncs, dóna un salt endavant en l’enfoc que fins ara ha tingut la música tradicional valenciana, vista ara desde el punt de vista jazzístic, i on la improvisació i l’espontanietat són parts essencials del projecte.
El repertori està composat per cançons pròpies basades en cants, estils, instruments, maneres de fer... provinents de la tradició així com de cançons tradicionals. Hi podem trobar el Bolero de Castelló, La Muixaranga d’Algemesí o una Albà de l’horta, un Cant de Batre i una Cançó de Bressol de nova creació. Aquests temes, però, prenen una altra dimensió gràcies als sorprenents i acurats arranjaments i a la seua formació.
TARQUIM està format per una generació de joves talents de l’escena jazzística i tradicional valenciana i barcelonina. Aquestes característiques van fer que la presentació a l’Auditori de Barcelona esdevenira tot un èxit tant de públic com de crítica, donant el tret d’eixida a aquest nou projecte. El tarquim, doncs, és el llot, és el sediment, és l’adob que s’utilitza als camps perquè torne a creixer vida.

“Molt interessant el projecte de TARQUIM. Traure a passejar la música tradicional junt al jazz i altres gèneres moderns ja és un valor. Fer-ho tan bé com ho fan els músics de Tarquim és donar al passeig la categoria de camí de llarg recorregut.” Vicent Torrent -Al Tall

Si el voleu tindre físicament envieu un mail a tarquim.projecte@gmail.com o un privat de facebook amb les vostres dades i us el farem arribar. També el tindrem als concerts i al Bandcamp.

Ací el podeu escoltar: