‘El Nadal de les Feretes’ s’instal·la a Fuenterrobles, Olocau, Petrés i Quatretonda


El festival infantil Feretes i Cançonetes arribà en format de mini-edició a quatre localitats valencianes per donar la benvinguda al Nadal: Fuenterrobles, Olocau, Petrés i Quatretonda. El Nadal de les Feretes és una producció de Cercavila Cultura de Carrer, que es va desenvolupar gràcies a la col·laboració de la Diputació de València i els ajuntaments de cada localitat.
Les quatre localitats acolliren un matinal d’activitats dirigides a xiquetes i xiquets. Adreçat al públic infantil, aquest festival cultural va nàixer, ara fa tres anys, amb l’objectiu de fomentar la música en valencià, donar a conéixer els costums i jocs tradicionals entre els més menuts, promocionar la nostra llengua i aconseguir que els xiquets gaudiren d’una ampla oferta de concerts, teatre, exhibicions, tallers i diversió en companyia de la família i els éssers estimats.

Als esdeveniments, realitzats entre els dies 23 i 23 de desembre, han participat tot un seguit d’artistes, com ara Dani Miquel, The Pengüins Ska Band amb el projecte Reggae per Xics, Trobadorets o Ramonets entre d’altres. Pel que fa al teatre, cal destacar les actuacions de la companyia teatral Disparatario, que centra els seus espectacles en el coneixement dels espantacriatures valencians, o Rodamons, una companyia de música i teatre que des de l’any 1996 treballa en l’arreplega i investigació de contes i músiques populars i tradicionals.

A més de gaudir de la música i el teatre en valencià, les xiquetes i els xiquets participaren en distints tallers i exhibicions dissenyats per a l’ocasió, duts a terme a les places dels pobles.  De fet, les places són l’espai perfecte per practicar i conèixer de primera mà els jocs tradicionals valencians. Les ludoteques estigueren coordinades per la cooperativa Sinergies Serveis Culturals.

El festival “El Nadal de les Feretes” és una producció de Cercavila Cultura de Carrer, una cooperativa amb una llarga trajectòria en la producció i la gestió d’esdeveniments musicals i artístics.