Ebri Knight, Premi Enderrock 2018 al millor disc de folk per Cridarem Foc!


Ebri Knight, Premi Enderrock 2018 al millor disc de folk per Cridarem Foc!

Cridarem Foc! (Maldito Records, 2017) d’Ebri Knight s’ha endut el Premi Enderrock al millor disc de folk de l’any per votació popular. Es tracta d’un treball en directe, el primer de la història del grup, enregistrat el 23 de desembre del 2016 a la Sala Apolo de Barcelona. Un concert especial, el número 100 de la gira del disc Foc! (Maldito Digital, 2015), pel que s’havien esgotat les 1200 entrades posades a la venda un mes i escaig abans.

Pensat com un espectacle únic, va comptar amb convidats vinguts d’arreu dels Països Catalans, Madrid i Venècia: TalcoBoikot, AspencatXavi SarriàDavid Fernàndez, Roba EstesaEina, Francesc Ribera ‘Titot’, Mireia Vives & Borja PenalbaMeritxell Gené, El Diluvi Pau Càndid.
Aquest concert va ser una nova confirmació -si encara calia una més- que Ebri Knight és un dels grups catalans amb més qualitat i personalitat del moment. Un espectacle total on la unió de la força de la música d’arrel amb el punk-rock marca dels Ebris va sonar més sòlid i poderós que mai.
En el moment de recollir el guardó a millor Disc de Folk, el grup va tenir un record especial pels presos polítics, els rapers sentenciats i les dones que van sortir el carrer a lluitar pels seus drets el 8M. També van reivindicar el paper de la música com a motor de canvi de la societat i com a espai lliure, compromès i valent.
Cridarem Foc! és el tercer àlbum d’Ebri Knight que guanya el Premi Enderrock del públic a millor disc de Folk de l’any després de La palla va cara (Autoedició, 2013) i Foc!.
Aquest nou reconeixement arriba de nou en un moment molt dolç per Ebri Knight. Un mes després de la publicació del seu quart disc d’estudi, Guerrilla (Maldito Records, 2018), dies després de l’espectacular arrencada de la gira conjunta amb Talco amb 2 concerts a Madrid (Sala But) i Barcelona (Razzmatazz) que van reunir 4000 persones, i en ple inici de la gira europea que van estrenar ahir a Zuric (Dynamo) i que aquest cap de setmana passa per Munich (Backstage Werk) i Berlin (Astra Kulturhaus).
Les següents parades de la gira amb Talco són: Stuttgart (LKA Longhorn) 17/03 Colònia (Live Music Hall) 23 i 24/03 Hamburg (Fabrik) 13/04 Vitoria (Jimmy Jazz) 14/04 Valladolid (Lava) 20/04 A Corunya (Playa Club) 21/04 i Oviedo (Sir Laurens)