XIROMITA TRAD PROJECT


xiromita_cap_web

Miquel Gironès, dolçainer d’Obrint Pas, ens presenta un intens i potent espectacle basat en les músiques populars i tradicionals, indispensables per entendre la seua trajectòria vital. Ací us presentem  Xiromita Trad Project.

Xiromita Trad Project ens proposa un viatge singular per les arrels. Un recorregut que naix al cor morisc de la Vall d’Albaida, continuant per les sèquies mil·lenàries de l’Horta de València, fins desembocar a la Mediterrània, agermanant pobles i cultures. 

Tot, acompanyat del bo i millor del panorama de la música popular valenciana. Les veus de Miquel Gil i Rafa Arnal, la guitarra flamenca de Toni Porcar, la viola de roda i les cordes mediterrànies d’Abel Garcia, el baix de Gusmà Gil i la percussió de Victor Traves se sumen a la incufusible xirimita de Miquel Gironès per ens endinsar-nos en un repertori on la dolçaina i la saviesa popular són els protagonistes. Una gran oportunitat per poder gaudir d’un concert únic que evidencia la potència i el futur de l’escena tradicional de la nostra terra.

Xiromita Trad Project és el la posada en escena del projecte final de carrera que Gironés va realitzar en acabar els seus estudis superiors a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Durant els últims anys el músic ha viscut a cavall entre Barcelona i València. En la ciutat condal ha estat dirigint la colla de dolçaines de Casa València i impartint classes al Centre Artesà Tradicionarius treballs que ha compaginat amb els seus els estudis superiors de música al prestigiós centre.

D’aquesta experiència i aquests viatges naix un projecte construït sobre el fonament de la música valenciana que transita terrenys i estils de cultures i tradicions properes sempre amb la mar Mediterrània com a nexe d’unió.

Des del Cant dels Angelets fins a la Malaguenya de Barxerta, passant per danses Bulgares i sons tradicionals del Nord d’Africa a Xiromita Trad Project ens endinsem a la cartografia sonora d’aquesta ribera de la nostra mediterrània.