QUI SOM


Des dels seus incis, CERCAVILA ha treballat per visibilitzar artistes i projectes culturals valencians. El nostre objectiu ha sigut sempre promoure la cultura popular i apostar per noves formes i noves propostes innovadores.

CERCAVILA aposta pel suport als nous projectes musicals i artístics, intentant crear ponts entre cultures, combinant artistes internacionals amb autòctons, o treballant amb festivals internacionals per promoure la nostra música.

Des de l’any 2004 fins 2007, CERCAVILA va organitzar els tradicionals concerts del 25 d’Abril a València per a Acció Cultural del País Valencià.

L'any 2004 CERCAVILA va crear el festival d’hivern més important del País Valencià, el Festivern, que ha passat per distints pobles del País (Pedreguer, Ontinyent, Benifairó de la Valldigna, Alcoi, Gandia i Tavernes de la Valldigna). Aquest festival ha servit d’aparador per molt grups valencians incipients, que han compartit escenari amb bandes internacionals com New York Ska Jazz Ensemble, Banda Bassotti, Sargento García, Train To Roots i d’altres de l’escena estatal com Soziedad Alkoholika, Def Con Dos o Boikot.

CERCAVILA també ha treballat amb entitats socials compromeses amb els drets humans, organitzant les quatre edicions de la Festa Colors Contra el Racisme a la ciutat de València entre els anys 2009 i 2012, amb artistes com Sargento García, Rapsodes, Mellow Mood, Train To Roots, Playa Desnuda, Aspencat, La Raíz , Benimaklet Klub Ska o Tashkenti.

CERCAVILA també ha col·laborat amb altres projectes culturals, com el Rototom sunsplash, el major festival de música jamaicana d’Europa, que se celebra des de 2010 a Benicàssim. CERCAVILA hi ha col·laborat des del principi amb l'objectiu d'obrir espais als grups valencians i incidir en la normalització lingüistica del festival.

Aspencat, Obrint Pas, La Raíz, Auxili, Supa Bassie són alguns dels noms que hi han passat pels escenaris del Rototom.

Des de 2015 és també l’agència de contractació dels grups valencians Auxili i Smoking souls, així com dels sards Train to roots.

El darrer projecte de CERCAVILA ha estat el Feretes i Cançonetes, celebrat el 26 i 27 de desembre de 2015 al Centre Cultural la beneficència. Un festival dirigit als més menuts, a les feretes de la casa que comptà amb les actuacions destacades de Dani Miquel, The Pengüins, lluerna Teatre, Auxili, Aspencat,...