Música

Titana

Noelia Llorens ‘Titana’, la veu poderosa, descarada i alegre del cant tradicional valencià.

La veu poderosa de Noelia fa anys que canta en carrers i places i ja s’ha guanyat l’estima i el reconeixement de les nits dels barris i pobles de l’horta valenciana.

‘Titana’, segueix el fil de la seua família i descarada i alegre abandera el so popular des d’una veu privilegiada: potent, clara i feminista.

Hereva de les veus de les dones llauradores defugix del patrimoni folkloritzat per tornar a les formes tradicionals i ser-ne promiscua: mestissatge forjat en els camps i en les fàbriques del País Valencià.

La ‘Titana’ ha arribat per quedar-se i té la veu, la força i el carisma per marcar un abans i un després al món de la música tradicional valenciana.

Miquel Gil

Té la veu i l’instint.

És considerat una de les grans veus del panorama musical mediterrani. Grata la terra amb un cantar profund i emocionant i, de fet, el seu cant amortitza el llegat de les músiques de tradició oral.

El més modern dels cantadors, s’agila i es deixa agitar com correspon a un artista que viu la tradició des del present i amb la mirada clavada al futur.

La publicació, l’any 2001, del disc Orgànic (Sonifolk) de Miquel Gil constituí, sense dubte, un d’aquests punts de no retorn: una joiosa epifania musical que canvià de dalt a baix la propia carrera de l’autor, però també somogué completament l’ambit de les músiques populars a casa nostra.

Teatre

Rocambolesc

Disparatario

VAL