Música

Titana

Noelia Llorens ‘Titana’, la veu poderosa, descarada i alegre del cant tradicional valencià.

La veu poderosa de Noelia fa anys que canta en carrers i places i ja s’ha guanyat l’estima i el reconeixement de les nits dels barris i pobles de l’horta valenciana.

‘Titana’, segueix el fil de la seua família i descarada i alegre abandera el so popular des d’una veu privilegiada: potent, clara i feminista.

Hereva de les veus de les dones llauradores defugix del patrimoni folkloritzat per tornar a les formes tradicionals i ser-ne promiscua: mestissatge forjat en els camps i en les fàbriques del País Valencià.

La ‘Titana’ ha arribat per quedar-se i té la veu, la força i el carisma per marcar un abans i un després al món de la música tradicional valenciana.

Miquel Gil

Té la veu i l’instint.

És considerat una de les grans veus del panorama musical mediterrani. Grata la terra amb un cantar profund i emocionant i, de fet, el seu cant amortitza el llegat de les músiques de tradició oral.

El més modern dels cantadors, s’agila i es deixa agitar com correspon a un artista que viu la tradició des del present i amb la mirada clavada al futur.

La publicació, l’any 2001, del disc Orgànic (Sonifolk) de Miquel Gil constituí, sense dubte, un d’aquests punts de no retorn: una joiosa epifania musical que canvià de dalt a baix la propia carrera de l’autor, però també somogué completament l’ambit de les músiques populars a casa nostra.

Beatles for kids

Beatles for kids és una aventura per a tota la familia en la qual el grup Tin Robots, amb l’ajuda del contacontes Toni Fornals, van interpretant cançons dels Beatles que serveixen com a fil conductor per explicar la història d’uguiant-nos en la historia d’un robot amb les cançons del Beatles com a fil conductor.

Tin és un robot sensible que emprén un viatge a través de la galàxia després de quedar-se profundament dormit. Durant el seu itinerari va efectuant breus parades en els planetes que va trobant, a cadascún d’ells sona una cançó dels Beatles, que ens parla de diferents sensacions. La imatgeria, estètica i sentit de l’humor presents en tota l’obra dels de Liverpool, a més dels valors I emocions inherents a la majoria de les lletres converteixen el repertori Beatle en material lúdic i educatiu de primer ordre

Per als ulls i oïdes dels xiquets, és un fascinant conte amb escenografia extreta de la pel·lícula Yellow Submarine, colorits personatges i increïble música d’una altra època.

Lia Sampai

Cantautora, actriu (InstitutdelTeatre,2021) i psicòloga de formació (UAB,2018), Lia Sampai s’endinsa en el món de la música l’any 2017 concursant en certàmens de cançó d’autor. De manera gairebé instintiva, autodidacta, comença a compondre les seves cançons, recolzant-se en la paraula i la interpretació dels seus versos acompanyats de forma magistral per una veu amb molta personalitat i carisma.

Per compondre, s’inspira en la nova cançó i la canço francesa. Els seus referents més estimats són Raimon, Maria del Mar  Bonet, LluísLlach, ÉdithPiaf, Jaques Brel i Georges Brassens.

El proper àlbum de Lia Sampai ens parla de les Terres de l’Ebre en la seva totalitat: des de la seua bellesa natural al seu abandó social i polític, tot passant per les vivències pròpies de la cantautora, que són sempre llavor de les seues cançons.

Dj Butoni

El Dj més famos de tota la contornà presenta este gran espectacle acompanyat de dos animadors que faran ballar a tot el públic a ritme dels seus èxits.

Versions en valencià i en clau d’humor de Shakira, Nebulossa, Vicco, La Fúmiga i molts més artistes que han passat per la taula de mescles del nostre benvolgut Dj BUTONI.

La Banda de les Feretes

Butoni, Quarantamaula, Tombatossals i Quarantamaula han ixit del seu cau per fer vibrar xiquetes i xiquetes amb la banda més rockera i més i gamberra de la nostra terra.

Els quatre espantacriatures més famosos de la televisió arriben al teu poble per muntar un bon sarao. “Bon Dia”, “Que no pare la festa”, “La manta al coll” són alguns dels seus èxits més reconeguts i ara es el moment de vore’ls en directe. No t’ho pots perdre.

Teatre

Esclafit de Rondalles

Nova aventura teatral en la què tres germans enmig d’una nit de tronada troben refugi a l’habitació de la seua germana major. Per dissipar la por, Noa comparteix rondalles del món que ens transporten al màgic Bosc de Hulta.

L’obra aborda les pors infantils a través dels contes fantàstics escandinaus. Aquestes narracions provenen de la recopilació clàssica “Cuentos suecos” de l’editorial Anaya, amb il·lustracions de John Bauer.

La creació d’Esclafit de Rondalles va ser enriquida mitjançant un procés de mediació amb el CEIP Cavite-Isla de Hierro de València. Els estudiants de quart i cinquè de primària van contribuir a l’escenografia i el cartell, mentre que els més joves van compartir les seues pors per a l’espai sonor final.

Amb aquesta obra, Rocambolesc Teatre promet una experiència teatral immersiva i captivadora, amb una celebració de màgia, imaginació i emoció compartida.

VAL